fredag den 4. oktober 2013

Syrlig kokos-linsesuppe

En nem og lækker suppe. Oplagt som en forret pga. den friske syrlige smag. Bruges den som hovedret, vil jeg nok tilføje lidt fyld (fx. flere forårsløg, mere koriander og supperhorn eller nudler).

To relativt store skåle:
- 1½ dl røde linser
- 1 finthakket løg
- 2 fed finthakkede hvidløg
- 1 finthakket chili
- lidt olie til at stege i
- 1 tsk gurkemeje
- 2 tsk spidskommen
- 2 laurbærblade
- 4 hele nelliker
- 2 tsk grøntsagsbouillonpulver
- 7 dl vand
- 1 lille dåse kokosmælk (eller ca 1½ dl)
- saft af 2 appelsiner
- saft af ½ citron (evt. mere afhængig af hvor syrlig du vil have den)
- et nip chiliflager
- pyntes med koriander og fintsnittede forårsløg

Skyl linserne i en si. Start med at svitse løg, chili og hvidløg. Tilsæt krydderierne (gurkemeje, spidskommen, laurbærblade og nelliker) og rist dem. Tilsæt nu linser, bouillon og vand. Bring det i kog og fjern skummet. Lad det koge ca. ½ time under låg, til linserne er møre. Fjern laurbærblade og nelliker og blend suppen med en stavblender.  Kom kokosmælken i og varm lige akkurat suppen op. Smag til med appelsin- og citronsaft, salt, peber og chili. Serveres med en håndfuld forårsløg og koriander på toppen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar