torsdag den 30. april 2015

Persisk nudelsuppe

Fyldig og meget mættende persisk inspireret suppe.
 
6 portioner suppe:
- 1 spsk olivenolie
- 1 finthakket løg
- 2 finthakkede hvidløgsfed
- 1 tsk gurkemeje
- ½-1 tsk chili
- 1½ liter vand
- 4 grøntsagsbouillonterninger
- 1½ dl tørrede grønne linser
- 1 dåse kikærter
- 1 dåse kidneybønner
- 100 gram hvedenudler (vær obs på æg)
- 1 bundt hakkede forårsløg
- 1 håndfuld hakket persille
- 1 håndfuld hakket koriander
 
Topping:
- 1 spsk tørret mynte
- 1 spsk hvidvinseddike
- 2 spsk vand
 
To do:
- Varm olien op i en gryde og steg løg, hvidløg, chili og gurkemeje til løget begynder at blive blødt, men uden at det tager farve.
- Hæld vandet i og tilsæt bouillonterningerne og linserne. Lad retten koge i 10-15 min. Linserne må gerne have lidt bid, da retten stadig skal koge lidt endnu.
- Tilsæt kikærter og kidneybønner og lad retten simre i 5 min.
- Tilsæt til sidst nudler, forårsløg samt hakket koriander og persille og server, når nudlerne er klar.
- Stænk lidt af toppingen på ved servering.


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar