Sund, mættende og nem at lave. Det er da tre ting, som gør en opskrift lokkende - og så smager den i øvrigt lækkert. Selv min mand har godkendt den.
Ingredienser:
- 1 porre (primært det hvide, men smid også det grønne i, hvis du lyster. Forårsløg kan også bruges)
- 200 gram rodfrugt (persillerod, pastinak eller knoldselleri - eller en kombi)
- 1 æble
- 1 spsk karry
- 7 dl vand
- 500 gram hakkede tomater (dåse eller karton)
- 2 bouillonterninger
- 1½ dl røde splitlinser
- 2 laurbærblade
- salt efter smag
- citronbåde til servering
- fx ris som tilbehør
Skær porren i skiver og riv æble og rodfrugt - steg det sammen med karryen i lidt olie til det er relativt mørt. Tilsæt nu resten af ingredienserne og lad retten komme op at koge. Lad den nu småkoge uden låg i ca. 10 min, eller til linserne er møre. Skær citronen i både og pres lidt saft ud over retten, når den er serveret.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar