søndag den 15. december 2013

Julecookies med tranebær og rosiner

Julen er appelsiner, granatæbler og pomeloer, men det er også duften og smagen af kardemomme, nelliker og kanel. Disse cookies både dufter og smager af jul. Det er den dygtige Jane fra VeganMisjonen, som står bag opskriften.


Ca. 40 små styks:
- 1 dl soyamælk
- 1 dl lys sirup
- 1½ dl olie
- 2 dl brun sukker
- ½ tsk salt
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 1 knivspids nelliker
- 1 tsk vanillesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
___________________________

- 6 dl mel
___________________________
- 5 dl havregryn
- 2 dl tørrede tranebær
- 2 dl rosiner

Kardemomme og nelliker kværnes i en morter eller kaffekværn (hvis du altså har krydderierne som hele). Alt ned til den første streg i opskriften blandes. Herefter tilsættes mel og igen blandes der. Til slut tilsættes havregryn, tranebær og rosiner. Det hele æltes godt sammen og sættes i køleskabet en times tid.
Dejen rulles til små kugler i mundrette størrelser og gives et lille tryk med håndfladen, når de ligger på bagepladen.
Bages ved 175 grader i 12-15 minutter, eller indtil de er let gyldne og slipper bagepapiret. Pas på de ikke får for længe, det er cookies, så de må gerne være lidt "bløde" i konsistensen.

Lad dig ikke snyde af farven på billedet. Lyset snød lidt, da er lysere i virkeligheden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar