Ca. 40 små styks:
- 1 dl soyamælk
- 1 dl lys sirup
- 1½ dl olie
- 2 dl brun sukker
- ½ tsk salt
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 1 knivspids nelliker
- 1 tsk vanillesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
___________________________
- 6 dl mel
___________________________
- 5 dl havregryn
- 2 dl tørrede tranebær
- 2 dl rosiner
Kardemomme og nelliker kværnes i en morter eller kaffekværn (hvis du altså har krydderierne som hele). Alt ned til den første streg i opskriften blandes. Herefter tilsættes mel og igen blandes der. Til slut tilsættes havregryn, tranebær og rosiner. Det hele æltes godt sammen og sættes i køleskabet en times tid.
Dejen rulles til små kugler i mundrette størrelser og gives et lille tryk med håndfladen, når de ligger på bagepladen.
Bages ved 175 grader i 12-15 minutter, eller indtil de er let gyldne og slipper bagepapiret. Pas på de ikke får for længe, det er cookies, så de må gerne være lidt "bløde" i konsistensen.
Lad dig ikke snyde af farven på billedet. Lyset snød lidt, da er lysere i virkeligheden |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar