Opskriften på jødekager er fra Mia Sommer:
Jødekager
Ingredienser
- 300 g hvedemel
- 1 tsk. hjortetaksalt
- 180 g margarine
- 120 g sukker
- 50 g hørfrøslim
- kanelsukker (25 g sukker blandet med ½-1 tsk. kanel)
- mandelsplitter
Hørfrøslimen erstatter et æg i denne opskrift. Slimen laves ved at koge 50 g hørfrø med 4 dl vand. Hørfrøene skal kun lige koges op og derefter køles af. Når væsken er kølet af, sies hørfrøene fra, og kun slimen bruges. Dette giver 160 g hørfrøslim, men resten af slimen kan f.eks. fryses eller gemmes i køleskabet.
How to
Bland mel og hjortetaksalt. Gnid margarinen ind i dejen. Bland sukker og hørfrøslim og tilsæt det til de andre ingredienser. Ælt dejen godt sammen og stil den på køl i en halv time (gerne længere tid – jo koldere, jo bedre).
Drys bordet og dejen med mel og rul dejen ud i et par millimeters tykkelse. Stik småkager ud med småkageforme eller brug kanten af et glas i passende størrelse.
Smør lidt hørfrøslim på småkagerne og drys med kanelsukker og mandelsplitter.
Bag småkagerne ved 200 grader 7-8 minutter. Småkagerne må ikke blive brune.
Mormors brunkager
Ingredienser
- 400 g sukker
- 1 dl sirup
- 250 g margarine
- 3 tsk stødt ingefær
- 2 tsk stødte nelliker
- 2 tsk stødt kanel
- 1½ tsk bikarbonat/natron
- 1½ dl vand
- 500 g mel
How to
Bland det hele grundigt sammen og stil på køl. Man kan sagtens lave dejen dagen før og lade den stå natten over.
Drys bordet og dejen med mel og rul dejen ud til et par milimeters tykkelse. Stik småkager ud med udstiksforme eller brug glas. Skal lige akkurat brunes i ovnen ved 200 grader i 5-6 minutter.
Ups, de vokser pænt meget i ovnen. Husk at rulle dejen tyndt ud |
Mens vi havde mel og dej op til albuerne, klarede niecen opvasken.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar