Lækker og syndig, lige præcis som en dessert bør være det. Kagen der overbeviser alle om at vegansk mad er velsmagende og inspirerende. Kagen der får dig til at fortryde, at du bad om opskriften - da den er svært afhængighedsdannende.
Snickerskage (nej, der er ikke snickers i)
- 1 dl sukker
- 2 dl sirup (lys)
- 200 gram peanutbutter
- 1 tsk vaniljesukker
- 7 dl knuste cornflakes (knus i hånden)
- 2 små håndfulde peanuts (gerne de salte)
- 200 gram mørk chokolade til overtræk (mindre kan gøre det, men jeg er en chokoladegris)
Bland sukker, sirup og peanutbutter i en gryde og varm det op til det er smeltet og er en homogen masse, det skal ikke koge men bare lige akkurat varmes igennem. Tag gryden af varmen og rør det sammen med vanillesukker, cornflakes og peanuts - nødderne kan hakkes, men du kan også komme dem i hele. Hæld massen i en beholder beklædt med bagepapir og lad den køle af - stil fx. i køleskabet. Lav et vandbad og smelt chokoladen, som nu hældes ud over kagen - lad den igen køle af.
Hej. Hvor ser den opskrift dog lækker ud! Har du prøvet at spise af den et par dage efter? Jeg skal nemlig lave kage til om søndagen men har tid om fredagen, så jeg er ude efter at vide, hvor længe den kan holde sig.
SvarSletHvis du kan præstere at lade være med at spise den, så kan du uden problemer lave den nogle dage i forvejen. Der er så meget sukker i, at den nærmest er selvkonserverende ;) Rigtig god fornøjelse. Lad mig endelig høre hvordan det går :)
SvarSletuhmmmm! jeg tror jeg vil forsøge at eksperimentere med en sukkerfri af slagsen! ;) Men hold da op hvor er jeg bare sikker på at den her sukkerbumbe smager vidunderligt! ;)
SvarSletJeg har lige lavet den i dag. Den er fantastisk! Tak for opskriften. :)
SvarSletDet var så lidt FrkJessen :) Anonym: lad mig endelig høre hvad resultatet bliver :)
SvarSletJeg lavede den til min datters dåb i lørdags og opskriften skulle i hvert fald deles bagefter - tak for kage ;-D
SvarSletBetina: tillykke med datteren og hvor er det bare fedt, at opskriften blev efterspurgt :)
SvarSletHej Maj.
SvarSletAf hjertet TAK for din opskrift på snickerskage. Har du ikke en printervenlig udgave til snickerskagen? Jeg har nemlig lavet den flere gange til forskellige komsamner, og den er så populær, at mange har spurgt om jeg ikke kan printe dem et eksemplar.
Mvh. Monica
Hej Monica.
SvarSletHvor er det fedt, at kagen var en succes, og hvor er det endnu federe, at opskriften ligefrem efetrspørges. Hvis du giver mig din mailadresse, så fikser jeg lige en printvenlig version til dig :)
Tak for det Maj. Min mail hedder: monjen78@gmail.com
SletIh hvor jeg glæder mig til at prøve at lave den her kage:-) har bare lige et spørgsmål: tror du man kan lave den uden cornflakes?
SvarSletCornflaksene gør sig rigtig godt i opskriften, da det giver kagen crunch. Jeg tror man kan få glutenfri cornflakes, hvis det er det, som bekymrer dig. Lad mig endelig høre, hvad du ender ud med :)
SletHejsa! Kan den mon fryses??? Har lige fået en halv kage med hjem fra en fødselsdag - den smager jo fantastisk, men der er bare for meget til at vi kan få det spist med det samme!....
SvarSletDet vil jeg tro, at man sagtens kan gøre. Har dog aldrig prøvet, da den altid er nået at blive spist herhjemme ;)
SletHvor stor en form passer opskriften til
SvarSletJeg plejer at lave en dobbeltportion og den passer i min kageform som er ca 38*25. Men det kommer jo også an på, hvor høj du vil have den 😊
SletDenne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletEn rigtig god kage, har lavet den flere gange - ville bare lige sige tak for opskriften :)
SvarSletDet er jeg glad for at høre Anita - det kan være en farlig kage ;)
SletDen er super go, jeg lavede 4x potion det passer i min bradepande til alm ovn brugte den til min 50 års fødselsdag og den fik meget ros, lavede 2 x bradepande til 80 personer, der var lidt til overs har frissent det ned og det er super når den får lov at tø langsomt :-)
SvarSlet