I ønskes alle sammen en gruopvækkende og (u)hyggelig halloween.
Kæresten og jeg var på jagt efter to store flotte græskar i går. Disse ville vi skære til smukke lanterner og så forvandle indholdet til en lækker cremet suppe. MEN! Det var overhovedet ikke til at opdrive et eneste græskar. Vi ledte og ledte i Albertslund og på Nørrebro, men måtte tage tomhændede hjem. Da jeg desværre er kommet sent hjem fra træning idag, har jeg ikke nået at købe nogle små hokaido græskar. Så i stedet vil jeg lægge et billede af min suppe fra sidste halloween ud og opskriften hertil :)
Græskarsuppe
(ca. 4 personer)
- 1 kg. græskar (ca. 1 hokaidogræskar af en pæn størrelse)
- 1 æble i tern
- 1 spsk olivenolie
- 1 dl saltede peanuts
- 2½ dl appelsinjuice
- 7½ dl vand
- 1 spsk timian
- 2 løg i tern
- 2 fed hvidløg i skiver
- 1 spsk stærk karry
- saften fra en citron
- en eller to friske røde chilier
- en omgang salt og godt med friskkværnet peber
- evt. 25 g. skrællet frisk ingefær i tern (alternativt kan ingefærpulver anvendes)
- 2 boullionterninger (kan udelades, hvis man er modstander af boullion)
Halver græskarret og skrab kernerne ud. Det er nemmest at skære hele græskarret halvt over, fjerne skrællen med en kniv og så skære kødet i tern.
Græskar, æble, løg, hvidløg, chili, peanuts og timian (og evt. ingefær) steges i en gryde med olien - det skal ikke tage farve, bare steges let.
Tilsæt karry og lad det riste med i kort tid.
Tilsæt juice og vand og lad suppen simre til alt er mørt - omkring 20 minutter.
Blend suppen (jeg anvender en stavblender) og smag til med citronsaften og salt/peber.
Personligt synes jeg at chili og peber komplimenterer græskarret godt og krydrer den derfor rigeligt.
Kernerne kan man skylle og lægge til tørre på et viskestykke. Dagen derpå kan man riste dem på panden med olie og en omgang salt.
P.s: du kan spise alle græskar, også dem man laver halloween udskæringer på. Der er bare forskel på hvor delikate de er. En af mine yndlings er hokaidogræskarret.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar