lørdag den 30. juli 2011

De uundværlige krydderier

Krydderier fremhæver smage, komplimenterer de andre ingredienser og kan forvandle en beskeden ret til en smagsekspolsion, når de bruges rigtig. Vi har rigtig mange krydderier herhjemme. Så mange som muligt er hele, fx sennep, spidskommen, koriander, kardemomme, kanel, bukkehornsfrø, peber osv. Ved at bruge hele krydderier, som først stødes i morteren, når de skal bruges, er smagen meget rigere og man får det fulde udbytte af de lækre smage. Hvis ikke armkræfterne kan klare stenmorteren, er kaffekværnen altid et godt alternativ - den bør dog ikke bruges til kaffe igen.

Brun og gul sennep, koriander, bukkehornsfrø, grøn og brun kardemomme, kanel, røet paprika og tørrede chilier

Grøn og brun kardemomme. De brune er noget sværere at skaffe, men kan findes hos indiske eller pakistanske købmand

Koriander og bukkehornsfrø. Korianderen er uundværlig i asiatiske retter og bukkehornsfrøene kan faktisk spires

Brun og gul sennep. Popper helt vildt, når de smides på panden for at blive ristet af før de stødes

Min elskede krydderihylde, som dog er aaalt for lille. Er glad for de fine glas, hvor man nemt kan se indholdet. Og selvom de er fra Rosendahl har de kun kostet 10 kr stykket

Hel muskatnød

Den flotte gule gurkemeje og spidskommen, som gør din dhal til en autentisk indisk oplevelse

Stor, tung, hård at bruge og ganske uundværlig

Ingen kommentarer:

Send en kommentar