onsdag den 11. februar 2015

Ikke-høns i asparges

En god gammel klassiker er høns i asparges, hvilket du naturligvis ikke skal gå glip af som veganer. I denne ret er kødet erstattet af frugtkød fra jackfruit. Det købes på dåse i en asiatisk butik og er med deres trevlede konsistens den ideelle erstatning - vær opmærksom på at købe den, som ligger i vand og ikke i sirup.

Ingredienser (til 4 personer eller ca. 20 tarteletter)
- 5 spsk hvedemel
- 80 gram flydende margarine (fx Ama eller brug en fast margarine, som du smelter)
- bouillonvand (0,7 liter vand med 1 bouillonterning)
- 1 dåse hvide asparges ("hvide skrællede aspargessnitter")
- friskkværnet peber
- 2 pakker tarteletter
- 1 dåse jackfruit ("young green jackfruit in brine")

Åben din dåse med jackfruit og skyl frugten. Skær "spidsen" af (den hårde kerne, ligesom den der er i midten af en ananas) og nu skal du så trevle frugtkødet ved at "nulre" det. Når kødet er blevet trevlet, lægger du det i et rent viskestykke og presser væsken ud.

Lad margarinen bruse op (den skal boble) og tag så gryden af varmen. Nu tilsætter du melet og rører rundt med et piskeris. Sæt nu gryden tilbage på varmen (stadig på fuldt blus) og tilsæt vandet fra dåsen med asparges, mens du rører rundt. Nu tilsætter du gradvist bouillonvandet, mens du fortsætter med at røre rundt - tilsæt også lidt friskkværnet peber. Slut nu blusset og tilføj jackfruit og asparges. Lad gryden stå på eftervarmen, mens dine tarteletter varmes i ovnen (se instruks på pakken, men formentligt 3-5 minutter ved 200 grader).

Serveres evt. med lidt friskkværnet peber og kruspersille på toppen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar