Veg*

Min blog bærer selvsagt præg af, at jeg er veganer. Der er en del veganske opskrifter, tips til restauranter, produkter og vitaminer, humor og "aktivist" indlæg.

Jeg har under denne fane samlet et overblik over nogle af de veg* relaterede indlæg. Men du kan også altid kigge under "Veg*" i etiketterne til højre.

Alt der vedrører opskrifter kan findes her, alt der vedrører restauranter og spisesteder kan findes her og her. Jeg har også en del indlæg med spændende frugter, som kan findes her

Nedenfor er der også lavet et par links til indlæg fra forskellige fællesspisninger og fester. Dette er for at vise, at du som veg* ikke er helt alene i verden. Der er et stort og inspirerende fællesskab derude, det er bare om at samle mod og tage afsted. Mine indlæg vedrører mest arrangementer i København, men der er lignende arrangementer rundt omkring i andre større danske byer. Så hop ind på Vegetarkontakt og se hvad der sker, læs i Dansk Vegetarforenings blad "Vegetaren" (se et gratis prøveeksemplar på hjemmesiden) eller prøv lykken på facebook.

Hvad er en veganer?
Hvad er en veganer egentligt? Spiser de husblas og hvad med gelatine i vingummi? Og hvad med læder og uld, lanolin og honning? Klik på indlægget for at se min definition af hvad en veganer er.


Gratis kogebøger ("Grønt op grillen", "Grøn glæde" og "Vegetarisk Vinter")
Anima har været så søde at lægge tre gratis opskriftbøger til fri download ud på deres side.
Se også her.Sommer- og julefester og fællesspisninger
Her kan du se billeder og indlæg fra nogle af de fællesspisninger og veg* fester jeg har haft glæden af at deltage i, i løbet af årene.

Fællesspisninger: se her, her og her.
Fastelavn: se her.
De årlige jule- og sommerfester: sommer '11jul '11, sommer '12,  jul '12, sommer '13jul '13
Fælles fråder i Malmø, se her.
DVF fælles grillhygge i Fællesparken her.
Spiseklubber (restauranter mm.): se her og her
Nytårsfrokost: '14


Vegetardag
Hvert år fejres den internationale vegetardag i København med frivillige fra bl.a. Dansk Vegetarforening, Anima, Go Vegan og mange andre. Ofte samles vi en del mennesker og stiller op med boder, hvorfra der uddeles gode råd, brochurer og lækre smagsprøver. Der er altid stor interesse og mange nysgerrige kigger forbi. Der afholdes lignende arrangementer i andre danske byer. Fra 2013 har DVF besluttet at afholde Dansk Vegetardag den sidste lørdag i august, i stedet for at fejre den Internationale Vegetardag d. 1. oktober.

Vegetardag '11 (se invitation her), Vegetardag '12 og Vegetardag '13 (se invitation her)


269
269 er nummeret på en tyrekalv. Den er blevet symbolet på antispecisisme og der er afholdt flere større demonstrationer rundt omkring i hele verden. 269 er symbolet på etisk veganisme og dyrerettigheder. Se hjemmesiden her og læs mine indlæg nedenfor.

Et opråb, dedikeret og 269 for life.


Vegansk pas
Din ultimative rejsebuddy. En lommebog med oversættelser af hvad en veganer er og hvad en veganer spiser. Klik på mit indlæg for at læse/se mere.


Veg* humor
Grønne mennesker er ikke kun hippie-agtige, fodformede og langhårede aktivister. Vi har skam også humor. Fra tid til anden uploader jeg tegninger, sange og andet, som formidler det veganske budskab på en sjov måde. Klik på indlæggene nedenfor

Vegcomic
Blandet godt, se her, her, her, her, her, her, her, her, her og her.
Den legendariske Dan Piraro: se her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her og her.
Episk sang om veganske myter og en sang om hvorfor vi dog skal spise dyrene
Kan en veganer have sommerfugle i maven, se hele listen her.


Produkter og vegan stuff
Hvordan er det nu, hvad er det man skal være opmærksom på; hvad med glycerin, gelantine og dyretests? Nedenfor får du links til de af mine indlæg, som berører veganske produkter eller veg* ting.

Se indlæg her om plejeprodukter og indlægget her om rengøringsprodukter, samt indlægget her om Hurraw læbebpomaderne. Se også indlægget her med forslag til veganske discount pleje- og rengøringsprodukter fra almindelige supermarkeder.

Se også et ældre indlæg om plejeprodukter, rengøringsmidler og make-up her.
Se her, her, her og her hvad Green Valley Trading Company, Lush og Amazon frister med.
Se de smukkeste frugtskåle fra Vegetabowls og smykker fra Real Fruit Jewelry.
Blandede godter, se her, her, her, her og her.
Grøntsagsbamser fra Ikea og vinter påklædning.


E-nummer liste
Et styks liste over de numre, navne og betegnelser, man som veganer ønsker at være opmærksom på.


Etisk veganisme
Gåsen (Mortens aften), grisen, et liv forbundet, stop svineriet, hvorfor veganer, Gary Yourofskys tale og et 1000 år gammelt digt.
Her kan du læse endnu et digt.

 
Tænder, tarmsystem, mavesyre og kolesterol, et indlæg som forsøger at redegøre for hvorvidt vi egentligt er kød- eller plantespisere.
 
 
Noter fra det inspirerende foredrag af Nick Cooney omkring psykologien bag holdningsændringer - hvordan vi mest effektivt får folk til at skifte til en grøn livsstil.
 
 
Se også indlægget her med par ting fra svenske supermarkeder.
 
 
 
 
 
 

3 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 2. Wauh en skønherlig blog. Bliver helt lækkersulten og dejligt med så gode billeder :-D mad og helsekost osv var det der bragte mig hertil og vil helt sikkert følge med fremover :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikke en dejlig kommentar Tim. Bloggen bærer for tiden præg af, at tiden er knap, så der er stort set ingen indlæg pt. Men kig endelig de gamle indlæg og opskrifter igennem :)

   Slet