lørdag den 30. august 2014

Babyalarm

Så var der efterhånden ikke meget tilbage på listen, som vi manglede, lige udover en babyalarm. Så i går gik vi i gang med at læse anmeldelser og erfaringer, for at sammenligne og finde frem til hvilken model vi skulle investere i.
 
Babyalarm Test testede de i 2012 sytten forskellige babyalarmer. På deres 1. plads med lå Neonate BC 5800D. De fremhæver de genopladelige lithiumbatterier, som har en standby-tid på op til 70 timer. Batterierne kan tåle at blive "klatladet" uden at det påvirker levetiden og de tager kun 3-4 timer at oplade, grundet turboladeren. En anden fordel er, at forældreenheden er vibrerende, så man kan opdage alarmen, selvom man ikke nødvendigvis hører den. Den sidste af tre ting, som især fremhæves, er størrelsen, da den er på størrelse med en mobiltelefon. Foruden batterierne, vibrationen og størrelsen fremhæves også:
 
- lydstyrkekontrol
- temperaturmåler
- natlys
- alarm ved lavt batteriniveau
- rækkevidde på 800 meter i fri luftlinje
- lav stråling på 20 mW
 
Hvis man læser andre anmeldelser, bliver Philips Avent DECT 510 fremhævet - hos Babyalarm Test kommer den ind på en 6. plads. Grunden til at den ligger så "langt nede" på listen er den relativt høje stråling - som de dog har reduceret ved at have en rækkevidde på "kun" 330 meter. Der medfølger opladelige batterier til forældreenheden, mens babyenheden skal være tilsluttet 220V. Det er dog muligt at sætte engangsbatterier i babyenheden, hvis du ønsker at bruge den i barnevognen udendøre.
 
 
 Hos KvalitetsTest har de testet seks forskellige alarmer i 2014. Dog er Neonate ikke med på listen, men det er Philips Avent. De skriver: Der er rigeligt med funktioner. Blandt andet natlampe, temperaturmåling og babysang – og så kan du som forældre tale til dit barn og berolige det fra afstand. Rækkevidden er ikke helt som lovet på 330 meter – i hvert fald ikke, hvis man gerne vil have, at lyden går ordentligt igennem. Jo længere væk man befinder sig, jo mere falder lyden ud. Den klarer fint knapt 300 meter i delvist åbent terræn, men i den betonlejlighed, babylarmen blev testet, var der lidt knas på ganske få meter. Ikke noget altafgørende, og alarmen gav da heller ikke besked om, at signalet var væk. Enheden skal oplade i ca. otte timer for at være fuldt opladet og har derefter driftstid på omkring et døgn. Det er sjældent at det samme produkt løber af med både “Bedst i test” og “Bedst til prisen”, men Philips Avent SCD505 fortjener det, blandt andet pga. den lave pris.
 
OBS: det er ikke den samme model fra Philips Avent, som de to sider har testet, men 505'eren og 510'eren.
 
Philips Avent modellen er billig og mange er begejstrede for den, men det talte ned for os, at babyenheden enten skal sættes til strøm, eller bruge engangsbatterier. Vi har planer om, at lade lillemanden sove ude, og har derfor brug for, at alarmen kan bruges udendøre uden problemer. Desuden skal forældreenheden lade i 8 timer for at kunne bruges i et døgn, hvilket heller ikke er optimalt. I stedet kiggede vi nærmere på modellerne fra Neonate. Der var 350 kr. forskel på 5800 og 6900 modellen. Der var ikke de store (need to have)forbedringer, men da det lykkedes os, at finde den nyeste model på en svensk hjemmeside, Jollyroom, billigere end den gamle model i en dansk butik, så har vi bestilt den. Den er sat ned med 24% til 1.295 sek, hvilket svarer til 1.067 DKK med fri fragt.
 
Så kan det da krydses af på listen...
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar