mandag den 16. juni 2014

De dersens autostole

Da vi alligevel var på barnevognsjagt i fredags, fik vi også lige en vejledning i autostole - som jo åbenbart er en lige så stor jungle som barnevogne...

Vi har arvet en Römer stol uden base. Den er lavet til 0-9 kg (altså ca. de første 8-9 mdr).

Jeg havde egentligt kig på en Cybex Pallas 2-fix, som går fra 9-36 kg (9 mdr-12 år). Jeg syntes det var vældig smart, at den kunne bruges helt op til de er store nok, til at sidde på sædet. Men jeg var ikke opmærksom på, at den kun kan vende forlæns. Med helt små børn, er det vigtigt, at de sidder baglæns, da deres hoved/nakke ikke er stærkt nok til at holde sig selv ved et sammenstød (hvor hovedet jo vil ryge fremover, med mindre autostolen er bagudvendt). Så den var desværre ikke optimal.

I stedet har Cybex lavet en model, som hedder Sirona. Den går fra 0-18 kg (op til barnet er ca. 3½ år) og har isofix base. Der er en 360 graders drejefunktion, som gør at stolen kan være på bagudvendt (indtil barnets ben bliver for lange) og fremadvendt. Men den kan derfor også sidde sidelæns, hvilket gør det betydeligt lettere at få barnet ind/ud af stolen (det tiltaler jo ergoterapeuten). Desuden medfølger der en pude, som bruges i starten, når stolen vendes fremad, indtil barnet er stort nok til at sidde uden.
Den koster 3.999 kr. Vi blev rådet til at bruge Römerstolen det første stykke tid, indtil vi synes lillemanden er stor nok til at sidde i Cybex stolen. Den er ganske vist lavet til at kunne bruges fra fødslen, men i butikken synes han, at den kan virke lige stor nok til en nyfødt.

Nu må vi se hvad vi ender med at købe :)Ingen kommentarer:

Send en kommentar