fredag den 20. september 2013

Lulo og tigermelon

Engang imellem falder jeg over nye spændende frugter, som bliver købt hjem til smagsprøvning. "Problemet" ved de eksotiske frugter er, at de ofte er virkelig dyre, men tænk hvis det var verdens bedste frugt? Så engang imellm må nogle nye frugter prøves af. I denne her uge blev det lulo frugten og en sjov tigermelon.

Lulo exotic
Lulo er også kendt som “Naranjilla” eller “lille appelsin”. Den vokser på en busk i Andesbjergene i Columbia, Ecuador og Peru. Frugten har et læderagtigt orange skind med små bitte hår. Inden i ligner den en tomat. Man skærer den over i to halvdele og spiser frugtkødet og de små hvide frø med en ske. Smagen minder om en blanding af kiwi og citron. Den er sprængfyldt med calcium, fibre, jern og vitamin A, B3 and C. Smagen var lidt for syrlig til mig, men den smagte bestemt ikke dårligt.



Tigermelon
Meloner kan inddeles i tre forskellige ”familier”; Cucumis, Citrullus og Benincasa. Meloner af Cucumis arten omfatter de fleste ”mad-meloner”, herunder Tiger melonen. Denne melon stammer fra Tyrkiet og bag de flotte gule og sorte striber gemmer sig en sød og blød melon.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar