mandag den 9. september 2013

Hvad med de der rengøringsprodukter?

Jeg skrev et indlæg forleden omkring hvad det at være veganer, betyder for mig. Her nævnte jeg bl.a. at vores rengøringsmidler også er veganske. Nedenfor præsenterer jeg, hvad der pt. befinder sig i vores køkken- og bryggersskabe. For mig handler det om at tage hensynsfulde valg, men det handler heller ikke om at gøre livet surt for mig selv. Derfor er det ikke alle vores rengøringsmidler, der er striks veganske, men de forsøger så vidt muligt at imødekomme mine overbevisninger.

Jeg køber mine rengøringsmidler i almindelige supermarkeder, Astrid och Aporna og helsekostbutikker. Jeg prøver mig lidt frem, når jeg falder over nye produkter. Men overordnet set bruger jeg BioD og Sonett til rengøring. Nedenfor er Attitude også afbilledet en del steder. De er købt i Bilka, men de har dem ikke mere - ved ikke hvor de ellers kan købes. Det er nogle rigtig fornuftige produkter (obs: indeholder æteriske olier) og købte et ordentligt lager, da de solgte ud i Bilka. Ellers bruger vi en del Levevis og Neutral. Vi er selvfølgelig ikke hellige og har også nogle halvgiftige kemiske ting i skabene, men kun til meget sjældent brug, hvor almindelige produkter ikke slår til - generelt forsøger vi at bruge "grønne" og miljøvenlige produkter.

Se også mit indlæg her om veganske plejeprodukter.

Obs: når du køber veganske produkter, kan du kigge efter nedenstående logoer. Der findes dog en del veganske produkter, som ikke har nedenstående logoer.

Hvad befinder der sig pt. i vores køkken- og bryggersskabe?

Levevis opvasketabs og Änglemark afspændingsmiddel
Attitude opvaskemiddel, ellers bruger normaltvis jeg Sonett
Vaskemiddel fra Sonett eller Attitude (har også ofte brugt den fra BioD)
Skyllemiddel fra Attitude eller Neutral. Bruges meget sjældent herhjemme, men fx. håndklæderne vil nogen gange gerne have en omgang
Universalrengøring fra Attitude eller BioD (den sidstnævnte er mere end drøj i brug)
Spejl/vinduesvask fra Attitude eller Sonett
Badeværelsesrens fra Attitude og BioD
Sonett WC rens og eddike (til afkalkning)
Bonus husmor tip: skulle dine glaskander have fået kalkpletter kan du afkalke dem enten med kogende vand med eddike i eller kogende vand med bagepulver i. Eddike bruges naturligvis også til afkalkning af elkedlen.
Neutral håndsæbe (obs: formentligt ikke helt vegansk) og EcoLeaf pletfjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar