mandag den 9. september 2013

Hvad med de der plejeprodukter?

Jeg skrev et indlæg forleden omkring hvad det at være veganer, betyder for mig. Her nævnte jeg bl.a. at mine plejeprodukter også er veganske. Generelt er det ikke svært at få veganske plejeprodukter i de fleste større supermarkeder eller helsekostbutikker. Jeg synes dog der er stor forskel på produkterne og om jeg synes, de passer til mig. Jeg har derfor gennem årene prøvet en del forskellige produkter fra både fysiske og online butikker. Nedenfor præsenteres det der pt. er at finde i mine toiletskabe.

Husk at det varierer fra person til person hvilke produkter man foretrækker. Så nedenstående er udelukkende et udtryk for hvilke jeg godt kan lide og er kun ment til inspiration og ikke en egentlig guide.

Obs: når du køber veganske produkter, kan du kigge efter nedenstående logoer. Der findes dog en del veganske produkter, som ikke har nedenstående logoer.

Obs: The Body Shop er ejet af L'oréal, så du må selv tage stilling til, om det er noget du ønsker at støtte igennem dine køb hos The Body Shop. Hvad mine skabe indeholder lige nu:


Estelle & Thild natcreme (245,- for 50 ml), The Body Shop Nutriganics dagcreme (155,- for 50 ml) og Green People roll-on (109,- for 75 ml). Estelle & Thild er et svensk mærke og kan fås en del steder herovre, og i Danmark kan man faktisk købe dem hos Matas. Mærket er virkeligt lækkert og var jeg millionær brugte jeg kun deres produkter (obs: normaltvis bruger jeg den uden parfume, ovenstående er indkøbt under et udsalg). Dagcremen fra The Body Shop er lækker og let. Green People roll-on'en plejer jeg at købe hos Eco Ego (i en periode brugte jeg dem fra Urtekram, men de virker overhovedet ikke på mig). Det virker måske dyrt for cremerne, men de holder virkelig længe. Om morgenen tager jeg lidt dagcreme omkring øjnene (da har lidt svært ved at "vågne") og det er kun om aftenen, at jeg smører hele ansigtet ind (i skiftevis dag- og natcremen).
Shampoo og balsam fra Faith in Nature (Ginkgo Biloba til fint og lyst hår) (70,- for 400 ml). Jeg plejer at købe dem i Astrid och Aporna, men de kan også købes over nettet. Jeg bruger også balsamen til barbaring i stedet for barberskum.
Et par gange om måneden giver jeg kroppen en omgang med en bodyscrub. Min foretrukne er Spa* Losophy fra Matas (100,- for 400 ml). Den er meget grov og effektiv og efterlader huden dejlig blød og fugtet pga. avocadoolien. Jeg har også Rub Rub Rub fra Lush (75,- for 330 ml). Den er udmærket, men meget fin i strukturen. Jeg foretrækker en grovere variant, men denne kunne være god til oftere brug, da den er mildere.
Min bodylotion og renselotion er Nordisk Birk fra Urtekram (60,- for 245 ml). Begge kan fås i større supermarkeder. De er dog let parfumerede, så er du advaret. Bodylotion bruger jeg kun, når jeg har barberet ben. Rensecremen bruger jeg til at fjerne øjenmakeup (en vatrondel fugtet med vand og så renselotion på) og til at vaske hele ansigtet i hver dag.
Ayucare neem tandpasta (25-45,-) (helsekost eller svensk supermarked), Optimaltliv tandsæbe (52,-) og tandtråd. Se mit indlæg her ang. tandpleje.
En gang eller to om ugen bruger jeg Seaweed Pore-Cleansing Facial Exfoliator fra The Body Shop (115,- for 75 ml). Jeg synes den er rigtig god. Kornene har en god størrelse og den er hverken for fin eller for grov. Engang imellem, når jeg rigtig tøsehygger med mig selv, bruger jeg den lækre Green Clay Face Pack fra Raw Gaia (ca. 130,- for 70 ml). Lermasken kan bl.a. købes hos EcoEgo.
Jeg har i flere år brugt de fine læbepomader fra Hurraw (25,- på den Hurraws hjemmeside og 49,- i Helsemin). Se mit indlæg her, men kort fortalt, så foretrækker jeg deres Green Tea variant til daglig brug og deres Night Treatment til tørre læber. De kan fås over Raw and More, i Helsemin (butikken i Fields har virkelig mange varianter, flere end på deres hjemmeside) eller på Hurraws egen hjemmeside.
Nordisk Birk håndcremen (45,- for 75 ml) fra Urtekram er altid med i tasken. Jeg bruger ikke så meget håndcreme, men den er altid god lige at have med. Fås i de fleste større supermarkeder.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar