fredag den 29. marts 2013

Cherimoya - mums med mums på

Cherimoya ligner mest af alt et skællet drageæg eller en lille grøn flerfacceteret juvel - men under det grove ydre gemmer der sig en yderst velsmagende frugt. 
Når frugten er moden bliver skællene let brunlige og den giver efter ved tryk, ligesom en avocado. Man skærer frugten i både og fråder dem som de er, mens man løbende spytter kernerne ud - man kan også spise den med en ske. Skindet og frøene må ikke spises, da de indeholder et alkoloid, der kan forårsage opkastninger. I centrum af frugten ligger et trevlet lag, blomsterstandsaksen (den der er let brunlig på mine billeder), denne pilles fra. 
Smagen er ubeskrivelig. Den er både let syrlig og sød, minder måske om en kombi af ananas og banan med en snert af pære. Mest af alt minder den nok om slik, nærmere bestemt hubabuba. 
Bonusinfo: frugten har et højt indhold af C-vitamin (25-50 mg pr. 100 g) og ligger i den fine ende mhp. B-vitaminer. Desuden et pænt indhold af mineralerne kalium og fosfor samt kostfibre.



Foto af Christina Otero

2 kommentarer:

  1. Smager fantastisk men hold da op.....Lidt besværlig at gå til. Prøver at tørre nogle af frøene, måske jeg kan få dem til at spire og vokse. Ja den sidste idiot er ikke født endnu, hahaha

    SvarSlet
    Svar
    1. Lykkedes det med frøene, at dyrke noget ?

      Slet