torsdag den 28. marts 2013

Den Blå Planet - Danmarks Akvarium

Den Blå Planet, Danmarks Akvarium, åbnede i fredags. Manden og jeg tog derind i mandags, da de netop om mandagen har åbent helt til kl. 21. Vi kom omkring kl. 18 og tænkte, at der var de fleste børnefamilier nok gået hjem. Men der tog vi fejl. Vi stod i kø i ca. 40 minutter og der var selvsagt propfyldt med mennesker indendøre. Hvis man klikker ind på deres hjemmeside nu, kan man se en estimeret ventetid; pt. siger den 1½ time uden billet og 1 time og 10 min, hvis man bruger fast track køen (dem der allerede har billetter).

Vi tog mest derud af nysgerrighed, for at have noget at give os til og for at de hammerhajerne. 




Fra brochuren:
"Den Blå Planet er Nordeuropas største og mest moderne akvarium. Kom helt tæt på 20.000 dyr fra hele jordklodem i knap 7 mio. liter vand. Dyk ned i havets forunderlige verden. Oplev Afrikas dybe søer, koralrevets tusinde farver og meget mere"

"I tunnelen i det store Ocean-akvarium svømmer fascinerende hammerhajer og store moræner omkring dig. Regnskovens fugtige hede gemmer på glubske piratfisk og anakondaer. Så pas på i Amazonas. I det kolde nord ved det færøske fuglefjeld går bølgerne højt, når havfuglene jager"

Akvariet ligger helt ud til vandet og meget tæt på metroen, lufthavnen og Øresundsbroen. Det er nemt at komme derhen og de har egen parkeringsplads. Når den værste start-nysgerrighed er ved at være overstået, tror jeg det kan blive et helt fint og hyggeligt udflugtsmål.

Manden og jeg var mest taget derhen for at se hammerhajerne. Men vi havde glemt at tage højde for, at det jo er et nyåbnet akvarium, hvorfor det jo nærmest var unger (ca 1 meter lange) og ikke fuldvoksne 4 meters hammerhajer man kunne få at se. Men overordnet set er det et flot akvarium. Vi får nok ikke ligefrem årskort dertil, men tager nok derhen igen om et par år, når hajerne er vokset lidt. 

P.s.: vi lærte at zebrahajen er prikket (hmm) og at konæse rokken er mega sej.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar