torsdag den 1. maj 2014

Årets køkkenhave

Der er allerede fuldt gang i køkkenhaven. For et par weekender siden fik vi fjernet en del ukrudt og i sidste weekend, fik vi plantet det der kan klare sig allerede nu.

I højbedene er der plantet ærter, radiser, gulerødder, lyse og lilla forårsløg, skovskræppe (syre), kruspersille, bredbladet persille og koriander. I forvejen var der jordbær, hvidløg, merian og purløg.

Uden for bedene er der ribs, solbær, rabarber, blommetræ og løvstikke. Der er også små hindbær, brombær, stikkelsbær og gojibær, som alle blev plantet næste år, så de skal stadig blive lidt større.

Der er sat purpurkål, grønkål, to slags kartofler, grønne squash, gule runde squash og stribet græskar til forspiring. I udestuen er der desuden tomatspirer, chiliplanter, basilikum, grapefrugtmynte, koriander og dild. Vi mangler fortsat at købe peberfrugtplanter, skoleagurk, flere chiliplanter og hvad vi ellers falder over af spændende ting på gartneriet.

Jeg venter på højere temperaturer (over 10 grader), før jeg kan plante multicolor bladbede samt gule, lilla og grønne bønner. I krukker er der plantet icebergsalat, pluksalat og Martins kartoffeleksperiment (om man kan tage en kartoffel direkte fra butikken uden forspiring og plante den).

Ligesom sidste år har jeg store forventninger til udbyttet.

 

Purpurkål, grøngul, stribet græskar, grøn squash, rund gul squash og tomater til spiring
Jordbærplanterne fra sidste år

Fra venstre til højre: grapefrugtmynte, basilikum, to chiliplanter, koriander og dild

Ingen kommentarer:

Send en kommentar