onsdag den 18. december 2013

Folkekøkken og julehygge på Kraftwerket

Hver tirsdag aften kl. 19 inviterer en håndfuld frivillige på Kraftwerket til vegansk folkekøkken for en flad 20er på Valgårdsvej 2 i Valby. Normaltvis er der omkring 40 gæster, men lige netop i går, var det blevet spået, at der ville komme op til 80 personer, så der var stillet frem både i stuen og i kælderen. Jeg fandt en plads i stueetagen i lokalet "Plenum". Lige uden for lokalet hang der en skrivelse, hvorpå der stod:

"Plenum er Kraftwerkets store fælleslokale og samlingspunkt. Det er her vi holder Werkmøder, spiser sammen, hænger ud i sofaerne, diskuterer verdenssituationen og bare er sammen. Plenum kan også bookes til arrangementer, projektarbejde, teater, rollespil, dans, mangakomsammen og hvad du ellers står og mangler et skønt stort lokale til".

"Kraftwerket uddanner morgendagens kulturentreprenører og demokratisk engagerede medborgere".

"Kraftwerkets værdier er: Karma - Kapow - Stolte Optimister".

I går var det årets sidste folkekøkken og der blev derfor budt på brunede kartofler, lun rødkål, sitian"steg" med soy4you"fars" og svampe, kartofler og brun sovs. Hertil kunne man købe øl for 8 kr eller sodavand for 6 kr. Til dessert var der risalamande med lun kirsebærsauce eller jordbærsauce. Efterfølgende var der banko i kælderen med veganske præmier.

Der var 72 betalende og 10 frivillige, så det var en stor forsamling. Det var en sjov og broget forsamling med en klar overvægt at sortklædte, piercede unge - udefra ville man nok ikke regne med at en sådan forsamling sidder tirsdag aften og spiser kartofler med brun sovs og spiller banko og netop derfor elsker jeg sådanne arrangementer.

Tak til de frivillige for et storstilet arrangement.

 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar