mandag den 14. oktober 2013

Snickerskage

Lækker og syndig, lige præcis som en dessert bør være det. Kagen der overbeviser alle om at vegansk mad er velsmagende og inspirerende. Kagen der får dig til at fortryde, at du bad om opskriften - da den er svært afhængighedsdannende.

Snickerskage (nej, der er ikke snickers i)
- 1 dl sukker
- 2 dl sirup (lys)
- 200 gram peanutbutter
- 1 tsk vaniljesukker
- 7 dl knuste cornflakes (knus i hånden)
- 2 små håndfulde peanuts (gerne de salte)
- 200 gram mørk chokolade til overtræk (mindre kan gøre det, men jeg er en chokoladegris)

Bland sukker, sirup og peanutbutter i en gryde og varm det op til det er smeltet og er en homogen masse, det skal ikke koge men bare lige akkurat varmes igennem. Tag gryden af varmen og rør det sammen med vanillesukker, cornflakes og peanuts - nødderne kan hakkes, men du kan også komme dem i hele. Hæld massen i en beholder beklædt med bagepapir og lad den køle af - stil fx. i køleskabet. Lav et vandbad og smelt chokoladen, som nu hældes ud over kagen - lad den igen køle af.
20 kommentarer:

 1. Hej. Hvor ser den opskrift dog lækker ud! Har du prøvet at spise af den et par dage efter? Jeg skal nemlig lave kage til om søndagen men har tid om fredagen, så jeg er ude efter at vide, hvor længe den kan holde sig.

  SvarSlet
 2. Hvis du kan præstere at lade være med at spise den, så kan du uden problemer lave den nogle dage i forvejen. Der er så meget sukker i, at den nærmest er selvkonserverende ;) Rigtig god fornøjelse. Lad mig endelig høre hvordan det går :)

  SvarSlet
 3. uhmmmm! jeg tror jeg vil forsøge at eksperimentere med en sukkerfri af slagsen! ;) Men hold da op hvor er jeg bare sikker på at den her sukkerbumbe smager vidunderligt! ;)

  SvarSlet
 4. Jeg har lige lavet den i dag. Den er fantastisk! Tak for opskriften. :)

  SvarSlet
 5. Det var så lidt FrkJessen :) Anonym: lad mig endelig høre hvad resultatet bliver :)

  SvarSlet
 6. Jeg lavede den til min datters dåb i lørdags og opskriften skulle i hvert fald deles bagefter - tak for kage ;-D

  SvarSlet
 7. Betina: tillykke med datteren og hvor er det bare fedt, at opskriften blev efterspurgt :)

  SvarSlet
 8. Hej Maj.
  Af hjertet TAK for din opskrift på snickerskage. Har du ikke en printervenlig udgave til snickerskagen? Jeg har nemlig lavet den flere gange til forskellige komsamner, og den er så populær, at mange har spurgt om jeg ikke kan printe dem et eksemplar.

  Mvh. Monica

  SvarSlet
 9. Hej Monica.
  Hvor er det fedt, at kagen var en succes, og hvor er det endnu federe, at opskriften ligefrem efetrspørges. Hvis du giver mig din mailadresse, så fikser jeg lige en printvenlig version til dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Maj. Min mail hedder: monjen78@gmail.com

   Slet
 10. Ih hvor jeg glæder mig til at prøve at lave den her kage:-) har bare lige et spørgsmål: tror du man kan lave den uden cornflakes?

  SvarSlet
  Svar
  1. Cornflaksene gør sig rigtig godt i opskriften, da det giver kagen crunch. Jeg tror man kan få glutenfri cornflakes, hvis det er det, som bekymrer dig. Lad mig endelig høre, hvad du ender ud med :)

   Slet
 11. Hejsa! Kan den mon fryses??? Har lige fået en halv kage med hjem fra en fødselsdag - den smager jo fantastisk, men der er bare for meget til at vi kan få det spist med det samme!....

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil jeg tro, at man sagtens kan gøre. Har dog aldrig prøvet, da den altid er nået at blive spist herhjemme ;)

   Slet
 12. Hvor stor en form passer opskriften til

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg plejer at lave en dobbeltportion og den passer i min kageform som er ca 38*25. Men det kommer jo også an på, hvor høj du vil have den 😊

   Slet
 13. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 14. En rigtig god kage, har lavet den flere gange - ville bare lige sige tak for opskriften :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg glad for at høre Anita - det kan være en farlig kage ;)

   Slet
 15. Den er super go, jeg lavede 4x potion det passer i min bradepande til alm ovn brugte den til min 50 års fødselsdag og den fik meget ros, lavede 2 x bradepande til 80 personer, der var lidt til overs har frissent det ned og det er super når den får lov at tø langsomt :-)

  SvarSlet