søndag den 14. juli 2013

Havehøst

Der er høstet løs i haven i dag.

Ribs: 7.982 gram
Sukkerærter: 2.236
Ærter: 3.026 gram

Der er stadig rigtig mange ribs på de tre buske, men nu er nettene taget af, så mon ikke fuglene kommer og hjælper mig med resten. Der er stadig til et par omgange ærter, mens alle sukkerærterne er høstet - jeg har dog ladet planterne stå tilbage, da fuglene gerne spiser de søde blade. Der er desuden høstet de to første squash og nogle gulerødder. Har også måttet høste de lysegrønne peberfrugter fra den ene peberplante, da der var gået spindemider i den. 

Der er frosset 12*2 dl poser med ribs ned (til smooties eller lign), der er gemt en stor kasse ribs til at snacke af til resten af ugen og der er kogt en grydefuld ribs, som nu står og drypper af i køleskabet - i morgen skal det koges op med sukker, så jeg kan lave ribsgele. Ærterne spiser jeg som de. De fleste af sukkerærterne spises også som de er, men vil nok også blanchere en del af dem og smide den i fryseren.

P.s: hold nu op hvor tog det laaang tid at plukke og afstilke alle de ribs - tak til min søde søster for den store hjælp. 

P.s.s: er spændt på ribsgeleen. Har ikke prøvet at lave det før, men bærene var ret modne og så er pektinniveauet ikke så højt. Så det er spændende, om den vil stivne i morgen. 








Ingen kommentarer:

Send en kommentar