søndag den 12. maj 2013

BioM

En gang om måneden mødes jeg med en håndfuld grønne mennesker. På facebook kan man finde gruppen "Vegetarisk/vegansk spiseklub for unge/voksne (DVF)". Vi mødes den anden fredag i måneden og spiser på en restaurant i København. Der har tidligere kørt spiseklubber on-off, men denne her har kørt nogle måneder efterhånden. Jeg har været med på Kate's Joint og Bombay Biriyani. Vi er normaltvis 10-15 deltagere. I fredags var vi dog kun 3 på BioM (økologisk). Det skyltes primært, at vi spiste et dyrere sted end normaltvis og at der var en del afbud. 

Maden var virkelig lækker, også selvom tjeneren nærmest var en stor undskyldning for deres manglende kundskaber i vegansk cuisine, hvilket dog slet ikke holdt stik. Og så blev jeg faktisk mæt, selvom BioM umiddelbart lignede en af de velkendtre "lidt-men-godt-restauranter". 
Jeg slap med 383 kroner for 3 retter (faktisk fire, da desserten var to tallerkener) og en æblemost. Hertil var der fri vand og brød med olivenolie til. Jeg synes bestemt maden var pengene værd. 

I øvrigt laver BioM gerne vegansk mad en anden gang, hvis blot man adviserer dem forinden. Man behøver ikke at være et helt vegansk selskab, så du kan trygt invitere din altspisende familie eller venner med og selv mæske dig i udsøgt vegansk mad. 

Forretten var artiskokker, babyspinat, radiser, syltede valnødder og kartoffelchips mm.
Hovedretten var hvid bønnepuré, grillet zuccini, asparges, grillede løg, zuccinipuré, syltede løg, røde linser mm.
Desserten var kold rabarbersuppe med rabarber og rød skovsyre
Desserten var også hjemmelavede toblerone, kumquats, pebersorbet, kumquatpuré og nødder

Ingen kommentarer:

Send en kommentar