torsdag den 5. januar 2012

Anmeldelse af restaurant Firefly

Så kom min anmeldelse af restaurant Firefly i den nyeste udgave af Vegetaren. Så vil selvfølgelig også lige dele den med jer her:

I hjertet af København lige over for de nye Torvehaller ligger en ny kulinarisk perle. Funky lamper, en moderne bar, fancy menukort og bunkevis af økologi og god karma danner rammerne for den nyåbnede restaurant Firefly. Stedet er vegansk og økologisk og serverer både raw og tilberedte retter i en afslappet og behagelig atmosfære.

Menukortet rummer en masse lækre og spændende retter, bl.a.; pureret grøntsagssuppe, aloo tikki, grøntsags polenta kager, ratatouille med polenta svampe, chole chaat og burritos. Foruden de forskellige forretter og hovedretter var der også tre raw desserter; chokolade appelsin kage, cheesecake og hvid mousse. Menukortet er en lille skærm hvorpå man bestiller og sender ordren op til baren. Konceptet er egentligt smart nok, men da vi skulle bestille forret og hovedret virkede det ikke, den virkede dog igen til desserten. Dette er dog en mindre detalje, da stedet kun har haft åbent i een uge, og alle steder har vel lidt start vanskeligheder.

Til forret valgte jeg den purerede grøntsagssuppe. På menukortet hed den "lille", men det var da det sidste den var. Portionen var rigelig stor med en afbalanceret smag af søde gulerødder, friske porrer, pastinak, selleri og bladselleri toppet med sprøde oregano fuldkorns croutoner.

Til hovedretten valgte jeg en chole chaat. Det er en indisk inspireret ret med kikærter og linser tilberedt i en tomatsauce rig på krydderier og urter. Retten blev serveret med shebu bhaji (indiske kartofler), asiatisk blomkålssalat og spinat roti (indisk fladbrød). Chole chaaten var velkrydret med et hint af spidskommen og chili. De lækre kartofler fuldendte retten og gjorde den rund og fyldig. En gennemført lækker og aromatisk ret.

Til dessert ville jeg have den rå cheesecake, men de var desværre løbet tør. I stedet bestilte vi en chokolade appelsin kage og en mousse lavet på hvid chokolade, kokos og kardemomme. Chokoladekagen var vellavet og havde en fyldig og rig kakaosmag. Den hvide chokomousse lå gemt under et låg af chokolade pyntet med gojibær, blåbær og mango. Chokoladen komplimenterede den hvide mousse, mens bærrene og mangoen forenede de to.

Og hvad lyder så dommen?; alt i alt en virkelig god oplevelse. God stemning, smilende og servicemindede tjenere og vigtigst af alt; lækker og velanrettet mad til rimelige penge. Det er uden tvivl ikke sidste gang jeg spiser mig mæt i de delikate retter.
Pureret grøntsagssuppe

Chole chaat
Raw choko appelsin kage

Hvid raw chokomousse

Et styks glad veganer

Ingen kommentarer:

Send en kommentar