Moderne og fancy? Tjo måske. Billigt og nemt at lave, ja tak.
Ingredienser:Til 4 sultne mennesker:
6 dl. sushi-ris
7,5 dl. vand til at koge risene i
1 dl. risvineddike
1½ spsk sukker
1 spsk salt
Tang
Soya
Sesamfrø (gerne en blanding af lyse og sorte frø - for synets skyld)
Fyld: (nedenstående er blot forslag)
- peberfrugt
- gulerod
- avodaco (hæld citron over, så den ikke bliver brun)
- mango
- grønne aparges
- babymajs
- frisk koriander; du vil blive overrasket over hvor godt det er i sushi
- CaviArt (lavet på tang) (fås i Føtex eller Netto. Den sorte er vegansk. Hvis man vil have en rød, så kan det fås i Astrip och Aporna i Malmø)
Rullemåtte
Fremgangsmåde
Ris:
Skylles grundigt under den kolde hane, indtil vandet er klart. Koges i vand i 10 min. med låget på, skal herefter tages af varmen og trække 15 min. under låg.
Varm eddiken op (fx. en hurtig tur i mikroovnen) og ibland sukker og salt indtil det er opløst. Dette hældes over risene og der røres forsigtigt rundt. Risene sættes i en skål til afkølning ved stuetemperatur med en fugtigt klæde over, så de ikke tørrer ud.
Skær fyldet i lange strimler.
Maki (den med tang yderst):
Læg en tangplade på rismåtten. Dyp dine hænder i vand med eddike i, så risene ikke klistrer til dig. Fordel risene i et tyndt lag på tangpladen, men lad den øverste 1½ cm. (længst væk fra dig) være fri. Læg herefter det ønskede fyld i en række nederst på pladen (ud mod dig selv). Så skal du faktisk bare rulle. Sørg for at rulle stramt - men der skal mindre til end man lige tror.
Inside-out rulle (den med tang og sesamfrø yderst):
Læg ris på hele tangpladen og drys med sesamfrø. Vend derefter pladen på hovedet, så risene og frøene vender ned mod rullemåtten (denne er nu beklædt med husholdningsfilm). Put fyld i rullen og rul som før.
Når sushien skal skæres er det vigtigt at holde kniven våd (med vand og eddike), så risene ikke sidder fast på den.
Serveres med soya - og wasabi og ingefær hvis man er til det.
Det tager lidt tid at lave det, men det er ganske hyggeligt, især hvis man er flere. Nydes i horrible mængder.
Til lykke med bloggen! Jeg er glad for endnu en veganerblogger og glæder mig til at følge lidt med. *S*
SvarSletFedtfedtfedt...
SvarSletTillykke og velkommen til bloghelvedet... :D