søndag den 22. december 2013

Kæmpe "Oreos" vegan style

I slutningen af november postede Samvirke en opskrift på Oreoes, den måtte da afprøves. Jeg har testet opskriften i dag og jeg er begejstret. Det er vitterligt en kæmpe Oreo man får, så hvis man synes almindelige Oreoes er en succes, så vil man med sikkerhed kunne lide disse.

Chokoladekiks:
- 150 g hvedemel
- 75 g flormelis
- 30 g kakaopulver
- ½ tsk kanel
- 1/4 tsk bagepulver
- 1/4 tsk salt
- 135 g margarine (ikke den flydende)

Vanilje/limecreme*
- 80 g margarine (ikke den flydende)
- 150 g flormelis
- revet skal fra en lime
- saften fra ½ lime
- 1 knsp salt
- kornene fra ½ vaniljestang (eller 1 tsk vaniljesukker)
* hvis du ønsker en mere klassisk Oreosmag, kan du udelade limen - tilsæt i stedet en smule vand

How to:
Bland mel, flormelis, kakao, kanel, salt og bagepulver i en skål. Ælt margarinen i, indtil du har en sammenhængende dej. From dejen til en rulle og pak den ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i en times tid.
Tænd ovnen på 185 grader. Pak dejen ud og skær den i lige store skiver. Tag hver skive og lav en lille kugle i hånden. Placer kuglen på en bageplade med bagepapir og fladmas den til en 3-4 mm tykkelse. Halvdelen af kiksene brugte jeg mit "Home made" cookie stempel på.
Kiksene bages i 13-15 min til de er matte i overfladen og faste (obs: de "størkner" yderligere, når de er kølet af).
Lad kiksene køle helt af, inden du putter cremen på.
Cremen lavet ved at piske alle ingredienserne grundigt. Put creme på en kiks og læg en anden kiks ovenpå. Tryk dem sammen med et ligeligt fordelt tryk, for at forhindre, at de knækker.

Bon appetit.


1 kommentar: